Skontaktuj się z nami!

Reklama

To jest miejsce na Twoją reklamę

Kontakt

Tygodnik Regionalny 7 dni

Al. Wolności 22 lok. 12
42-217 Częstochowa

Redakcja

tel. 34 374 05 02
redakcja@7dni.com.pl
redakcja7dni@interia.pl

Biuro reklamy

tel. 34 374 05 02
kom. 512 044 894
marketing7dni@gmail.com
redakcja7dni@interia.pl

Edit Template

Świąteczne przepisy 7 dni – 1

Żurek Wielkanocny

Składniki:   
– 1/2 kg kości wędzonych
– 1 średnia marchew
– 1/2 średniego selera
– ok. 2,5 l wody
– 3 szt. liści laurowych
– 5-6 ziarenek ziela angielskiego
– 350 ml gotowego zakwasu na żurek
– 300 ml śmietany kwaśnej
– sól, pieprz do smaku
– 3 ząbki czosnku
– 1/2 kg białej kiełbasy surowej
– jajka ugotowane na twardo

Wykonanie:
1.Do garnka z wodą wkładamy kości oraz obrane i pokrojone w kostkę warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Całość solimy i gotujemy do momentu, gdy mięso przy kości będzie miękkie.

2.Kości wyciągamy i obieramy z nich mięso, następnie kroimy i ponownie dodajemy do wywaru. Żurek łączymy ze śmietaną, hartujemy i dodajemy do całości.

3.Białą kiełbasę podsmażamy na patelni na złoty kolor, po czym przykrywamy pokrywką i podduszamy. Dodajemy do zupy.

4.Pod koniec gotowania zupy dodajemy wyciśnięty czosnek.

5.Zupę podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dołącz do nas!

Zapisz się do Newsletera

Udało się zasubskrybować! Ups! Coś poszło nie tak...
Archiwum gazety
Edit Template
Materiały audio
Materiały wideo

Kontakt

Tygodnik Regionalny 7 dni

Al. Wolności 22 lok. 12
42-200 Częstochowa

Biuro reklamy

tel. 34 374 05 02
kom. 512 044 894
e-mail: marketing7dni@gmail.com
e-mail: redakcja7dni@interia.pl

 
Redakcja

tel. 34 374 05 02
e-mail: redakcja@7dni.com.pl
e-mail: redakcja7dni@interia.pl

Wydawca 7 dni

NEWS PRESS RENATA KLUCZNA
Al. Wolności 22 lok. 12
42-200 Częstochowa
NIP: 949-163-85-14
tel. 34/374-05-02
mail: redakcja@7dni.com.pl

Media społecznościowe

© 2023 Tygodnik Regionalny 7 dni
Skip to content