Skontaktuj się z nami!

Reklama

To jest miejsce na Twoją reklamę

Kontakt

Tygodnik Regionalny 7 dni

Al. Wolności 22 lok. 12
42-217 Częstochowa

Redakcja

tel. 34 374 05 02
redakcja@7dni.com.pl
redakcja7dni@interia.pl

Biuro reklamy

tel. 34 374 05 02
kom. 512 044 894
marketing7dni@gmail.com
redakcja7dni@interia.pl

Edit Template

Wyposażenie kuchni we włoskiej restauracji – praktyczne porady

Wyposażenie restauracji powinno być praktyczne i świetnie przemyślane – wymaga zaplanowania od A do Z. Funkcjonalnie urządzona i wyposażona kuchnia pozwoli załodze sprawnie przygotować różne dania. Wszystko to jednak wiąże się z dużym nakładem finansowym. Zanim zaczniesz inwestować, przygotuj projekt i listę z niezbędnym sprzętem – jak m.in. piec do pizzy, sprzęt do chłodzenia, meble ze stali nierdzewnej i urządzenia drobne.

W każdym lokalu gastronomicznym – restauracji włoskiej, hiszpańskiej czy barze – przestrzeń jest na wagę złota. Należy ją zagospodarować jak najlepiej, by ułatwić kucharzom pracę. By pracowali szybko i wydajnie, zainwestuj w odpowiedni sprzęt – jak m.in. dobrej jakości piec do pizzy, blender, robot kuchenny czy maszynkę do makaronu. Oto kilka niezbędnych urządzeń w każdym włoskim lokalu.

Piec do pizzy

Absolutnym must have we włoskiej restauracji jest profesjonalny piec do pizzy – powinien być wydajny i solidnie wykonany (polecamy piece firmy Hendi). Będzie to jeden z poważniejszych wydatków, ale stanowi serce lokalu. W menu pizza jest ważną propozycją, dlatego jego wybór ma ogromne znaczenie.

Na pizzę przyrządzoną zgodnie z tradycyjną recepturą skusi się wielu gości. Piece różnią się, dlatego trzeba wybrać odpowiedni do swojego lokalu i potrzeb. Najczęściej używane w pizzeriach są piece elektryczne, opalane drewnem lub gazowe.

Stół chłodniczy do przygotowywania pizzy

Nie tylko piec jest potrzebny, by przygotować pizzę. Must have stanowi także stół chłodniczy, gdyż łączy on obszar przechowywania i przygotowywania w jednym miejscu. Ma górną i dolną komorę chłodzoną oraz deskę do krojenia. Podstawy chłodnicze często posiadają przegródki.

Maszynka do makaronu

Drugą grupą dań ważną we włoskim lokalu są pasty. Praktyczna i wydajna maszynka do makaronu pozwoli przygotować samodzielnie wyborny i świeży makaron o różnym kształcie – jak m.in. spaghetti, tagliatelle, conchiglioni, pappardelle, penne, czy ravioli. Przygotowanie makaronu o właściwym kształcie i teksturze jest czasochłonne i trudne – wymaga czasu i doświadczenia. Maszynka zdecydowanie ułatwia ten proces.

Drobne akcesoria kuchenne

Obowiązkową są też różne akcesoria kuchenne – m.in. szpatułki, wałki dziurkujące, łopaty do pieców, noże do pizzy, torby do pizzy, deski do krojenia, termometry, rękawice, krajalnice, pojemniki na ciasto, miski czy chochle do sosów. W hurtowniach gastronomicznych dostępne są różne sprzęty i akcesoria drobne – postaw na wydajne, solidnie wykonane i nowoczesne urządzenia.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dołącz do nas!

Zapisz się do Newsletera

Udało się zasubskrybować! Ups! Coś poszło nie tak...
Archiwum gazety
Edit Template
Materiały audio
Materiały wideo

Kontakt

Tygodnik Regionalny 7 dni

Al. Wolności 22 lok. 12
42-200 Częstochowa

Biuro reklamy

tel. 34 374 05 02
kom. 512 044 894
e-mail: marketing7dni@gmail.com
e-mail: redakcja7dni@interia.pl

 
Redakcja

tel. 34 374 05 02
e-mail: redakcja@7dni.com.pl
e-mail: redakcja7dni@interia.pl

Wydawca 7 dni

NEWS PRESS RENATA KLUCZNA
Al. Wolności 22 lok. 12
42-200 Częstochowa
NIP: 949-163-85-14
tel. 34/374-05-02
mail: redakcja@7dni.com.pl

Media społecznościowe

© 2023 Tygodnik Regionalny 7 dni
Skip to content