Vegeta Natur to przyprawa dla smakoszy, którzy dbają o swoją sylwetkę i o zdrowie. Dla osób o wyrafinowanym guście kulinarnym publikujemy przepis i konkurs.
Vegeta Natur zawiera wyłącznie naturalne, starannie wyselekcjonowane składniki – zioła, suszone warzywa oraz przyprawy. Mieszanka nie zawiera sztucznych dodatków, wzmacniaczy smaku ani szkodliwych konserwantów. Vegeta Natur to połączenie naturalnego aromatu warzyw, który nie dominuje potrawy, lecz wydobywa i uzupełnia jej własny smak.
Łosoś teriyaki z ciecierzycą i szpinakiem
Przepis na 2 porcje
2 filety z łososia (po 120g)
1 łyżka stołowa przyprawy Vegeta Natur
Sos:
4 łyżki stołowe soku z mandarynek
2 łyżki stołowe octu sherry
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki stołowe białego wina
1 łyżeczka ziarna sezamowego do posypania
200 g świeżego szpinaku bez łodyżek
1 łyżka stołowa oliwy
1 opakowanie przyprawy Vegeta Natur do sałatek
1 duży ząbek czosnku
100 g ciecierzycy z puszki, opłukanej
2 łyżki stołowe soku z cytryny
Wykonanie:
– W garnku wymieszać sok z mandarynek, ocet i wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty, aż zgęstnieje.
– Łososia przyprawić Vegetą Natur. Patelnię wyłożyć pergaminem i postawić na ogniu. Łososia skropić przygotowanym sosem i przełożyć na rozgrzany pergamin. Smażyć ok. 10 minut w zależności od grubości filetów
– W rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojony czosnek, smażyć chwilę, dodać ciecierzycę oraz opłukany szpinak. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 2-5 minuty. Doprawić Vegetą Natur do sałatek i sokiem z cytryny.
– Przygotowany szpinak przełożyć do miski, ułożyć na nim kawałki łososia. Podawać na ciepło.
Smacznego!
Więcej na: http://www.vegeta.pl i https://www.facebook.com/SekretyMojejKuchni
Konkurs!
Podziel się z nami przepisem na wiosenną sałatkę. Najciekawsze przepisy opublikujemy i wyróżnimy zestawem nagród od firmy Podravka o wartości 30 zł. Przepisy podpisane imieniem, nazwiskiem oraz numerem telefonu prosimy przesyłać na adres konkurs7dni@gmail.com.