Skontaktuj się z nami!

Reklama

To jest miejsce na Twoją reklamę

Kontakt

Tygodnik Regionalny 7 dni

Al. Wolności 22 lok. 12
42-217 Częstochowa

Redakcja

tel. 34 374 05 02
redakcja@7dni.com.pl
redakcja7dni@interia.pl

Biuro reklamy

tel. 34 374 05 02
kom. 512 044 894
marketing7dni@gmail.com
redakcja7dni@interia.pl

Edit Template

Jajowar

Wszechobecna reklama zachęca nas do kupowania coraz to bardziej wymyślnych przedmiotów codziennego użytku. Dopiero po wydaniu często niemałej kwoty, okazuje się czy urządzenie warte jest swojej ceny i czy rzeczywiście się sprawdza. Dwa razy w miesiącu przetestujemy wybrane gadżety i przedstawimy ich słabe i mocne strony. Zanim wydasz krocie na być może nieużyteczną rzecz, sprawdź u nas opinię o niej.

Jajowar
Urządzenie służące do gotowania jajek. Składa się z płyty grzewczej, podstawki na jajka i pojemnika dozującego.
W zależności od modelu i ceny, niektóre jajowary dają możliwość gotowania na parze np. warzyw. Można też przygotować w nich jajka sadzone.

Mocne strony:
– urządzenie jest niewielkie i lekkie, zajmuje więc mało miejsca w kuchni,
– dzięki „jajczarce” osoby, które mają problem z ugotowaniem jajek na miękko – są w stanie za każdym razem tak samo przygotować jajka. Powtarzalny efekt uzyskujemy dzięki dozownikowi z miarką, do którego wlewamy zawsze tą samą ilość wody. Odmierzoną wodę przelewamy na płytę grzewczą,
– jednorazowo urządzenie pomieści sześć jajek, wystarczająco dla trzyosobowej rodziny,
– o tym, że jajka są już gotowe informuje głośny sygnał dźwiękowy
– jajka nie gotują się w wodzie (gdyż wlewamy jej niewiele), lecz na parze
– miarka ma sprytnie umocowany szpic do nakłucia skorupki. Każde jajko musi być przekłute.
– udogodnieniem jest wyjmowany koszyczek na jajka, gdyż po ich ugotowaniu można go przenieść do zlewu, by jajka ostudzić,
– przykrywka jest przezroczysta, można więc podglądać jajka w czasie ich gotowania
– grzałka umieszczona na dnie urządzenia pokryta jest specjalną powłoką ułatwiającą czyszczenie jajowara,
– „jajczarka” posiada zabezpieczenie przeciw przegrzaniu.

Słabe strony:
– przezroczysta pokrywa urządzenia u góry posiada otwór, którym wydostaje się para wodna. Należy uważać, by się nie oparzyć. Nie należy też włączonego urządzenia stawiać pod wiszącymi szafkami,
– przy ściąganiu pokrywy należy zachować ostrożność, gdyż jest ona dość gorąca,
– jajowar ma niezwijalny, zaledwie półmetrowy kabel.

Cena:
Podstawowy model ok. 60 zł, natomiast urządzenie rozbudowanie o więcej funkcji (np. gotowanie warzyw na parze) ok. 170 zł.

Nasza ocena:

Jajowar warto kupić.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dołącz do nas!

Zapisz się do Newsletera

Udało się zasubskrybować! Ups! Coś poszło nie tak...
Archiwum gazety
Edit Template
Materiały audio
Materiały wideo

Kontakt

Tygodnik Regionalny 7 dni

Al. Wolności 22 lok. 12
42-200 Częstochowa

Biuro reklamy

tel. 34 374 05 02
kom. 512 044 894
e-mail: marketing7dni@gmail.com
e-mail: redakcja7dni@interia.pl

 
Redakcja

tel. 34 374 05 02
e-mail: redakcja@7dni.com.pl
e-mail: redakcja7dni@interia.pl

Wydawca 7 dni

NEWS PRESS RENATA KLUCZNA
Al. Wolności 22 lok. 12
42-200 Częstochowa
NIP: 949-163-85-14
tel. 34/374-05-02
mail: redakcja@7dni.com.pl

Media społecznościowe

© 2023 Tygodnik Regionalny 7 dni
Skip to content